NOVICA

POČITNIŠKO VARSTVO OTROK STAROSTI OD 6 - 12 LET

POČITNIŠKO VARSTVO - 2022 - ZA OTROKE STAROSTI OD 6 DO 12 LET

Svoboden gozdni odklop s pridihom umetnosti:

27.6. - 1.7.2022 - Gozdni odklop in mozaična delavnica - 5 dni 
04.7. - 8.7.2022  - Gozdni odklop in Art delavnica z Mojco Leben - 5 dni 
22.8. - 26.8.2022 - Gozdni odklop in Art delavnica z Mojco Leben - 5 dni 
29.8. - 31.8.2022 - Gozdni odklop in mozaična delavnica - 3 dni 

    

Zakaj gozdni odklop in umetnost?

Naše telo zlahka primerjamo s simboliko rastline. Po njej se stekajo sokovi vse od manj drobnejših delcev korenin pa do najvišjih listkov njegove krošnje. Tudi v človeškem telesu se pretakajo kri, zrak, sporočila, misli … Tako ob energiji gozda nagovarjamo vsa čutila in smo manj obremenjeni, prebudimo svojo ustvarjalno energijo, svobodno kreativnost in razmišljanje se okrepi. Okolje v objemu gozda otrokom omogoča naravno gibanje, spodbuja razvoj možganov, učne in motoriščne sposobnosti se okrepijo. V dopoldanskem času obisk gozda z elementi gozdne pedagogike gradi temelj za svobodno popoldansko ustvarjalnost. 

MOZAIČNA DELAVNICA
Z orodji art terapije bomo skupaj z otroci po kosilu raziskovali življenjske vrednote, kakšne vse obstajajo, katere so njihove, kaj bi morda spremenili … Iz vseh teh predhodnih raziskovanj bodo otroci osnovali dizajn po katerem bodo v nadaljevanju čisto sami izdelali moderni mozaik. Ob procesu izdelave bodo spoznavali tudi materiale kot so keramične ploščice, steklena zrna, lepila, fugirno maso in se ob tem istočasno učili, kako z njimi lahko sami rokujejo. Ob enem, pa bodo spoznavali še osnovno tehnologijo postavljanja mozaičnih koščkov. 
Bistvo našega druženja je ozaveščati otroke o pomembnosti vrednot v življenju, saj so le te vodilo življenja samega. Ozaveščeno vsebino pa potem nežno in sproščeno preliti skozi umetnost na fizični nivo s pomočjo modernega mozaika. 

ART Z MOJCO LEBEN
Otroci bodo z mentorico združevali različne umetniške zvrsti - gledališče, likovno ustvarjanje, ustvarjalni gib in ples - in, seveda, igro. Skozi izražanje in igranje z umetnostjo bo otrokom ves čas ponujeno veliko možnosti za spoznavanje njihove notranje moči, razvijanje samozavesti, uživanja v ustvarjalnosti, .... Po drugi strani pa bo dovolj prostora tudi za pogovor, poslušanje drugega, sodelovanje, postavljanje zdravih meja itd. Druženje z umetnostjo in so-ustvarjanje v skupini vrstnikov, barve, čopiči, gib, glasba, humor in dobra volja ter aktivna domišljija bodo vašemu otroku zagotovili veselo, sproščeno vzdušje in zabavne počitniške dni.

Kako poteka varstvo? 

8:00 zbor  
8:30 jutranji krog  
9:00 - 12:00 gozdni odklop
12:00 -13:00 kosilo 
13:00-16:30 Mozaična delavnica z Urško Ambrožič Potočnik oziroma Art delavnica z Mojco Leben

Starost: od 6-12 let 
Lokacija: Ljubljana, Spodnji Rudnik II/47, V stavbi Montessori vrtca - Hiše otrok Cinca Binca in v objemu gozdnih krošenj Golovca
Cena (kaj zajema): 250 eur - 5 dni ali 150 - 3 dni

V ceno je vključeno: 
- Dopoldanska malica, kosilo, popoldanska malica in napitki 
- Gozdni potop  
- Mozaična delavnica z art materialom 
- Art delavnica s pripomočki

Cena za Early bird do 1.6.2022: 220 eur (5 dni) in 140 (3 dni)
 
Ključni poudarki: 
- Manjše skupine 
- Individualen pristop 
- Spodbujanje samostojnosti, učenje sklepanja prijateljstev, reševanje problemov, razvijanje intelektualnih in ustvarjalnih veščin, motoričnih spretnosti, izboljšanje koncentracije,  
- Razvijanje motorike in ravnotežja 
- Dopoldanski čas preživljamo v naravi (v primeru dežja dejavnost poteka v prostorih vrtca)
- Aktivno druženje z vrstniki v skupinskem duhu 
- Razvijamo občutek odgovornosti do narave 
- Pridobivanje raznolikih veščin, ki so potrebne za vsakadnje življenje
- Strokovno vodenje z dolgoletnimi izkušnjami na področju predšolske in osnovnošolske vzgoje z umetnostjo.


Za prijavo kliknite na PRIJAVNICA

Early bird prijave se zbirajo do 1. 6. 2022. Zadnje prijave pa do zapolnitve mest. Prijava bo potrjena s poslano prijavnico na naslov: tajnistvo@montessorivrtec.si in s plačilom (najkasneje 5 dni po prijavi) na naslov: Montessori vrtec - Hiša otrok Cinca Binca, Spodnji Rudnik II/47, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 3300 0001 0273 067, namen: počitniško varstvo IME IN PRIIMEK OTROKA, sklic: 00 0.


O NAS

Gozdni potop bosta vodili:
- Urška Janjevak,
pedagoški vodja Montessori vrtca - Hiše otrok Cinca Binca, pedagoginja montessori 0-12 let, jungian coach, praktikantka ekspresivne art terapije, pod mentorstvom dr. Avi Goren – Bar. Ima večletne izkušnje z delom z otroki in odraslimi v predšolski vzgoji. Je mama dveh najstnic in ene prvošolke.
- Katja Tušek,
pedagoginja montessori 3-6 let z večletnimi izkušnjami pri delu s predšolskimi in šolskimi otroki. Je mama dveh nasjtnikov dveh osnovnošolskih otrok.


Mozaično delavnico bo vodila:
- Urška Ambrožič Potočnik 
z večletnimi izkušnjami dela z otroci z modernim mozaikom kot medijem za samospoznavanje. Je praktikantka ekspresivne art terapije, pod mentorstvom dr. Avi Goren-Bar. Njeno vodilo pri delu z otroci je spodbujanje otrokove notranje kreativnosti, dopuščanje samostojnosti pri delu vsakemu posamezniku znotraj skupine v okvirih njegovega lastnega tempa kreiranja, predvsem pa ohranjanje otroške igrivosti in sproščenosti ob izdelovanju. Največji pomen namenja procesu samemu in s tem otrokovemu razvoju znotraj kreativnega toka. Prav tako velik pomen daje temu, da otroci sami sodelujejo pri pripravi delovnega prostora, materialov, uporabi ter tudi pospravljanju. 
 
 
Art delavnico bo vodila:
- mag. Mojca Leben
, mama štirih otrok (zdaj že študentov), ki sodeluje v pripravi pedagoških programov z institucijami kot so Narodna galerija, Slovenski etnografski muzej, Pilonova galerija v Ajdovščini, Zveza glasbene mladine Slovenije, Kulturni bazar Cankarjevega doma, Akademijo za likovno umetnost .... Z otroki in mladostniki se ukvarja 25 let v okviru lastnega zavoda ETNIKA (za ustvarjalnost in kulturno dediščino) ter kot samostojna umetnica v okviru nacionalnih projektov Ministrstva za šolstvo, Ministrstva za kulturo, Zavoda za šolstvo itd. Je pedagoginja, mentorica, družinska in šolska mediatorka, coachinja in ekspresivna art terapevtka.
;